2,5 επιπλέον χρόνια φυλάκιση στον Χρίστο Ορφανίδη – Θα τα εκτίσει διαδοχικά της υφιστάμενης ποινής

2,5 επιπλέον χρόνια φυλάκιση στον Χρίστο Ορφανίδη – Θα τα εκτίσει διαδοχικά της υφιστάμενης ποινής

Έπεσε η αυλαία άλλων περίπου 70 υποθέσεων στην υπόθεση του νυν κατάδικου Χρίστου Ορφανίδη.

Οι υποθέσεις αφορούσαν στο αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών και οι ποινές θα εκτιθούν διαδοχικά της ποινής φυλάκισης που ήδη εκτίσει ο πρώην επιχειρηματίας.

Δηλαδή, οι ποινές θα αρχίσουν να εκτίονται όταν παρέλθει η ποινή των 14 μηνών φυλάκισης που επεβλήθη στον κ. Ορφανίδη στις 26 του περασμένου Σεπτεμβρίου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για έκδοση επιταγών ύψους 400.000 ευρώ.

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε την κατάληξη της κάθε υπόθεσης, ενώ επέβαλε και στην κατηγορούμενη εταιρεία ORPHANIDES PUBLIC COMPANY LTD χρηματικό πρόστιμο.

Ωστόσο, το Δικαστήριο απεφάνθη πως δεν υπήρχε έδαφος για έκδοση διαταγμάτων αποζημίωσης, ενώ δεν εξέδωσε ούτε διαταγή για καταβολή των εξόδων των παραπονούμενων, επομένως αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα από τη διαδικασία της άσκησης αγωγών.

Πάντως, ο Χρίστος Ορφανίδης είναι αντιμέτωπος με επιπλέον υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών που εκκρεμούν στα ποινικά Δικαστήρια και των άλλων επαρχιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE