ΕΛΛΑΔΑ: Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ

ΕΛΛΑΔΑ: Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ, Μπούγια Οσμάνι, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κ. Μπούγιαρ, ο οποίος είναι ο αρμόδιος της κυβέρνησης της πΓΔΜ για ευρωπαϊκά θέματα, δήλωσε σε Μέσα της χώρας του ότι η πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να τίθεται επιτακτικά ούτε και να αποτελεί αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης καθώς θα μπορούσε να επιβραδύνει τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης.

Την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος απέκλεισε και ο Νίκος Κοτζιάς σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την έγκριση της συμφωνίας, «που θα είναι καλή και δημιουργική».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τολμά να λάβει ιστορικές ευθύνες και να λύσει ένα ιστορικό πρόβλημα, «εφόσον υπάρχει διάθεση και από την άλλη πλευρά». Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση και χρήση έναντι όλων, ενώ αναφέρθηκε και στη διαπραγματευτική τακτική που θα ακολουθήσει η Αθήνα. «Έχουμε καταλήξει στο υπουργικό συμβούλιο στις επιλογές μας, σε συζήτηση που θα έχουμε με τους επίσημους από τη γείτονα χώρα. Δεν νομίζω ότι πρέπει τώρα να αρχίσουμε τη συζήτηση του ενός ή του άλλου ονόματος» ανέφερε.

Όσον αφορά τις διαφορετικές προσεγγίσεις εντός κυβέρνησης και ειδικά τις θέσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας για το ζήτημα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Ο κ. Καμμένος δεν είπε ότι δεν συμφωνεί με τη χρήση του όρου "Μακεδονία". Είπε ότι δεν συμφωνεί με τη χρήση του όρου στα ελληνικά της Μακεδονίας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία και αυτό πρέπει να το δούμε πώς θα προκύψει μέσα από τη διαπραγμάτευση».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE