KATEXOMENA: Καθυστερεί η καταμέτρηση λόγω μεικτών ψήφων

KATEXOMENA: Καθυστερεί η καταμέτρηση λόγω μεικτών ψήφων

Mέχρι το βράδυ της Δευτέρας 8/9, θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα που αφορούν το ποιοι εκλέγονται και σε ποιες «επαρχίες», δήλωσε η «πρόεδρος» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Σιεφίκ.

Σε δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των τελικών ανεπίσημων αποτελεσμάτων των "βουλευτικών εκλογών" της Κυριακής 8/1 στα κατεχόμενα, η κ. Σιεφίκ διευκρίνισε ότι αυτά αφορούν την καταμέτρηση των ψήφων με σφραγίδα και οριζόντια ενώ τώρα είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων προτίμησης στους υποψηφίους.

Σημείωσε δε ότι λόγω των πολλών μεικτών ψήφων (οριζόντια ψηφοφορία) άργησε η καταμέτρηση, επαναλαμβάνοντας ότι τα αποτελέσματα που έδιδαν βράδυ της Κυριακής τα τ/κ κανάλια αφορούσαν μόνο την καταμέτρηση των σφραγίδων, της προτίμησης δηλαδή μόνο σε κόμμα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο υπολογισμού όλων των ψήφων και τις δυσκολίες που συνάντησαν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα συναντηθεί με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, όπως μετεδόθηκε στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE