ΜΕΞΙΚΟ: Αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στα καρτέλ ναρκωτικών - Δεκάδες νεκροί σε 48 ώρες

ΜΕΞΙΚΟ: Αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στα καρτέλ ναρκωτικών - Δεκάδες νεκροί σε 48 ώρες

Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά ακόμη τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στην Τσιουάουα, σε μια Πολιτεία του βόρειου Μεξικού στα σύνορα με τις ΗΠΑ, σε ένα 48ωρο βίας που αποδόθηκε από τις αρχές στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσε το Σάββατο 6/1 το γραφείο της εισαγγελίας.

Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο, ακόμη ένας άνθρωπος πέθανε, υποκύπτοντας στα τραύματά του. Ανάμεσα στους 31 νεκρούς, βρίσκονται τέσσερις γυναίκες και τρεις έφηβοι, 14,15 και 17 ετών.

Η αιματοχυσία αυτή αποδίδεται σε συγκρούσεις ανάμεσα στα καρτέλ ναρκωτικών της Χουάρες και της Σιναλόα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της τοπικής εισαγγελίας, ο Κάρλος Χουέρτα.

Περισσότερα από 250 μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας αναπτύχθηκαν το Σάββατο στην περιοχή. Οι συμμορίες που διακινούν ναρκωτικών μάχονται σκληρά για τον έλεγχο της βόρειας Πολιτείας Τσιουάουα, που αποτελεί πύλη προς την αγορά των ΗΠΑ. Λίγο πριν το νέο κύμα δολοφονιών, ο Χαβιέρ Κοράλ, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Τσιουάουα είχε διαβεβαιώσει σε μια συνάντηση με θέμα την ασφάλεια, ότι το 2018 θα είναι "το έτος της δημόσιας ασφάλειας στην Τσιουάουα".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE