Κλεμμένα αρχαία από την Ελλάδα στο σπίτι δισεκατομμυριούχου στο Μανχάταν -

Κλεμμένα αρχαία από την Ελλάδα στο σπίτι δισεκατομμυριούχου στο Μανχάταν -

Στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Στάινχαρντ στο Μανχάταν εισέβαλλαν εισαγγελείς, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

Ο Στάινχαρντ, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.