Ν. Παπαδόπουλος: «Ο Πρόεδρος εν έχει διάθεση διεκδίκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου»

Ν. Παπαδόπουλος: «Ο Πρόεδρος εν έχει διάθεση διεκδίκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου»

Καμία διάθεση δεν έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις μετά τους εορτασμούς των Θεοφανίων στη Λάρνακα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ενώ είχε δύο ευκαιρίες να ανακαλέσει την απαράδεκτη, επικίνδυνη και λανθασμένη του δήλωση σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, επέλεξε να μην το πράξει. Τώρα η κυβέρνηση Αναστασιάδη κρύβεται πίσω από την ελληνική κυβέρνηση και δηλώνει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατάθεση των συντεταγμένων, εάν δεν έχει πρώτα τα σχόλια της ελληνικής κυβέρνησης».

Αφού ανέφερε πως «δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο», ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι «η Κύπρος δικαιούται άμεσα να καταθέσει τις συντεταγμένες στα Ηνωμένα Εθνη. Οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία απλά αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του κ. Αναστασιάδη» ανέφερε προσθέτοντας πως «καμία διάθεση δεν έχει να διεκδικήσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.