ΑΚΕΛ εναντίον ΡΙΚ- «Προνομιακή μεταχείριση» και «κυβερνητικό ραδιοφωνικό ίδρυμα»

ΑΚΕΛ εναντίον ΡΙΚ- «Προνομιακή μεταχείριση» και «κυβερνητικό ραδιοφωνικό ίδρυμα»

Απαράδεκτη θεωρούν στο ΑΚΕΛ τη στάση που κρατούν στο ΡΙΚ αναφορικά με το θέμα που τις τελευταίες μέρες μονοπωλεί τις πολιτικές συζητήσεις. Έδωσαν λόγο μόνο στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο καταγγέλλουν και εξαπολύουν επίθεση εναντίον του ιδρύματος.

 

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το νέο κρούσμα αντιδεοντολογικής και μεροληπτικής στάσης εκ μέρους του ΡΙΚ. Είναι πραγματικά πρωτοφανές, για ένα μείζον πολιτικό θέμα που απασχολεί την δημόσια συζήτηση εδώ και μέρες, όπως είναι η απαράδεκτη αναφορά του απερχόμενου Προέδρου για την ΑΟΖ, να δίδεται κατ’ αποκλειστικότητα ο ραδιοφωνικός χρόνος στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, χωρίς κανένα αντίλογο. Αυτό έγινε σήμερα στο Πρωϊνό Δρομολόγιο του Τρίτου Προγράμματος.
 
Το ΑΚΕΛ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για αυτή την στάση του ΡΙΚ να λειτουργεί στις πλείστες των περιπτώσεων ως κυβερνητικό ραδιοφωνικό ίδρυμα. Η συμπεριφορά αυτή καθίσταται ακόμη πιο απαράδεκτη όταν γίνεται τρεις εβδομάδες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές. Θα πρέπει να ΡΙΚ επιτέλους να συμμορφωθεί με το γράμμα και  πνεύμα του κώδικα δεοντολογίας που το ίδιο συνομολόγησε ή να ξεκαθαρίσει προς τον κυπριακό λαό ότι η αμεροληψία του τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι ανάγκες του απερχόμενου Προέδρου και των εκπροσώπων του για προνομιακή προβολή και μεταχείριση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE