ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς εφαρμογή το «νάρκοτεστ» - Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο

Προς εφαρμογή το «νάρκοτεστ» - Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο

Εντός Ιανουαρίου, συγκεκριμένα μέχρι τις 15 του μήνα, αναμένεται να εφαρμοστεί το νάρκοτεστ όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Όπως εξήγησε ο κ. Νικολάου σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης στις Κεντρικές Φυλακές, θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί διάταγμα μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο και θα εξετάσει τη σχετική πρόταση στη συνεδρία της ερχόμενης Τρίτης 9 Ιανουαρίου. «Μετά την έκδοση του διατάγματος οι αρχές είναι έτοιμες για να τεθεί σε άμεση εφαρμογή το νάρκοτεστ» τόνισε.

«Πρόκειται για ένα μέτρο, η ανάγκη για την εφαρμογή του οποίου έχει προκύψει από τα στοιχεία που τηρούνται για τα τροχαία δυστυχήματα» είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξηγώντας ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ταχύτητα ή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αλλά επεκτείνεται και στις περιπτώσεις που οδηγοί έχουν κάμει προηγουμένως χρήση ναρκωτικών.

Κληθείς να διευκρινίσει πώς θα γίνεται ο έλεγχος, ο κ. Νικολάου εξήγησε ότι θα γίνεται αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης μετά από έλεγχο ο οποίος θα γίνει. «Δηλαδή μπορεί να σταματήσουν έναν οδηγό για έλεγχο αλκοόλης ή οποιοδήποτε άλλο έλεγχο και απ’ εκεί και πέρα θα μπορεί ο αστυνομικός αξιολογώντας τον συγκεκριμένο οδηγό να του ζητήσει να υποβληθεί σε νάρκοτεστ».

«Δεν θα είναι καθολικοί (οι έλεγχοι) δηλαδή να εγκατασταθεί σύστημα ελέγχου και όποιος οδηγός περνά να υποβάλλεται σε αυτό τον έλεγχο» εξήγησε, αναφέροντας πως πρόκειται για στοχευμένο μέτρο.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Νικολάου υπενθύμισε ότι το σύστημα ελέγχου είναι παρόμοιο με εκείνο του άλκοτεστ μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιείται το σάλιο αντί ο αέρας εκπνοής. Το σύστημα θα καταδεικνύει κατά πόσο κάποιος έκανε χρήση ναρκωτικών.

Σημείωσε δε πως στην περίπτωση που υπάρχει αμφισβήτηση τότε θα γίνεται εξέταση του δείγματος σάλιου σε σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου, τελευταίας τεχνολογίας, που έχουν εγκατασταθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top