ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Αύξηση 15% στα επιδόματα ενοικίου σε εκτοπισθέντες και παθόντες μονήρη άτομα - ΠΙΝΑΚΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Αύξηση 15% στα επιδόματα ενοικίου σε εκτοπισθέντες και παθόντες μονήρη άτομα - ΠΙΝΑΚΕΣ

Η Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια για μεγαλύτερη στόχευση των κοινωνικών παροχών και χορηγιών και διακρίνοντας ότι το ύψος των ενοικίων έχει ανέλθει συγκριτικά με την τελευταία δεκαετία όπου και καθορίστηκε το επίδομα ενοικίου που καταβάλλεται σήμερα, προχώρησε στην αύξηση κατά 15% των επιδομάτων ενοικίου σε εκτοπισθέντες και παθόντες μονήρη άτομα, οικογένειες και φοιτητές από 1ην Ιανουαρίου 2018. Τα εισοδηματικά δεδομένα που πρέπει να πληρούνται από τους αιτητές και τα υπόλοιπά κριτήρια/προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι όλα τα επιδόματα θα αναθεωρηθούν αυτόματα από την 1η Ιανουαρίου 2018 χωρίς να χρειάζεται η υποβολή νέας αίτησης από τους λήπτες που ήδη λαμβάνουν το σχετικό επίδομα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα Kεντρικά ή Επαρχιακά Γραφεία της Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων ή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στη διεύθυνση www.moi.gov.cy (Τμήματα, Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων).

ΠΙΝΑΚΑΣ 1: ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
ΜΟΝΗΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ 1/1/2018

ΠΙΝΑΚΑΣ 2: ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ 1/1/2018

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε αναμονή κρίσιμων εκθέσεων για τις πυρκαγιές - Σενάρια ανασχηματισμού στο τραπέζι του Χριστοδουλίδη

Σε αναμονή κρίσιμων εκθέσεων για τις πυρκαγιές - Σενάρια ανασχηματισμού στο τραπέζι του Χριστοδουλίδη

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και αφορούσε τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ορεινή Λεμεσό, δεν περιορίστηκε μόνο στην εξέταση μέτρων ανακούφισης. Στο παρασκήνιο, επανέρχεται εντονότερα από ποτέ το ενδεχόμενο ενός επικείμενου ανασχηματισμού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να διατηρεί όλα τα σενάρια ανοιχτά και να ζητά «πλήρη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση» των γεγονότων από τους αρμόδιους φορείς.

BEST OF TOTHEMAONLINE