Νέα ημερομηνία για την Τριμερή μετά την αναβολή Νετανιάχου

Νέα ημερομηνία για την Τριμερή μετά την αναβολή Νετανιάχου

Εντός των προσεχών ημερών θα καθοριστεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή της τριμερούς συνάντησης κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, εξηγώντας και τον λόγο της αναβολής.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, και ερωτηθείς για τους λόγους αναβολής της τριμερούς συνάντησης ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο λόγος αναβολής αφορά μια σημαντική ψηφοφορία στην Κνεσέτ (ισραηλινό Κοινοβούλιο) για εσωτερικά ζητήματα του Ισραήλ και στην οποία επιβάλλεται η παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου.

Σημείωσε εξάλλου ότι το Ισραήλ πρότεινε, επειδή δεν μπορούσε να απουσιάζει ο Πρωθυπουργός από τη χώρα στις 8 Ιανουαρίου, όπως η τριμερής συνάντηση κορυφής πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στο Ισραήλ. Ωστόσο, είπε ο Εκπρόσωπος, αυτό δεν μπορούσε να καταστεί εφικτό τόσο από κυπριακής, όσο και από ελλαδικής πλευράς.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε επαφή μέσω της διπλωματικής oδού για καθορισμό νέας ημερομηνίας διεξαγωγής της τριμερούς συνάντησης κορυφής».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.