ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Όταν πετάξαμε 575,000 ψηφοδέλτια εξαιτίας ενός ‘τραγικού‘ λάθους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Όταν πετάξαμε 575,000 ψηφοδέλτια εξαιτίας ενός ‘τραγικού‘ λάθους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Θέμα ψηφοδελτίων είχαμε και το 2013! Τότε, ειχε αποφασιστεί η αχρήστευση όλων των ψηφοδελτίων με ένα κόστος πέραν των 40,000 Ευρώ.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Η περίπτωση με τους «πολικάντηδες» στο ψηφοδέλτιο των Προεδρικών Εκλογών του 2018 (βλ. μήνυμα του υποψηφίου Χάρη Αριστείδου) έφερε στο προσκήνιο παλιά υπόθεση από τις προηγούμενες Προεδρικές Εκλογές του 2013. Συγκεκριμένα, τότε είχαν πεταχτεί κυριολεκτικά στον κάλαθο των αχρήστων 575,000 ψηφοδέλτια, λόγω τραγικού λάθους που κινδύνεψε να "ρίξει" την διαδικασία των εκλογών.

Η αγωγή της Guiness

Ο Αντρέας Ευστρατίου (ο οποίος είναι υποψήφιος και στις προεδρικές εκλογές του 2018) είχε χρησιμοποιήσει το έμβλημα της εταιρείας έκδοσης βιβλίων την «Guiness World Record».

Ο λόγος που ο ίδιος κ. Ευστρατίου χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο σύμβολο ήταν το γεγονός ότι ήταν κάτοχος του ρεκόρ Guiness. Συγκεκριμένα ο οίκος νυφικών που έχει, κατασκεύασε τη μακρύτερη ουρά νυφικού φορέματος στον κόσμο.

Όμως, ευθύνες υπάρχουν και στην υπηρεσία εκλογών, αφού θεώρησε ότι δεν υπάρχει θέμα στην χρησιμοποίηση της εμπορικής επωνυμίας της παγκοσμίου φήμης εταιρείας.

Από την πρώτη στιγμή ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε ότι θα διεκδικηθούν τα έξοδα της επανεκτύπωσης από τον υποψήφιο.

Η απόφαση όμως του δικαστηρίου για τα έξοδα επανεκτύπωσης (40,000 Ευρώ) προέβλεπε ότι θα πρέπει να τα διαμοιραστούν μεταξύ τους ο υποψήφιος και η Πολιτεία (δηλαδή οι φορολογούμενοι). Με απλά λόγια, Ευστρατίου και φορολογούμενοι να καταβάλουν από 20.000 ευρώ.

Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο κ. Ευστρατίου είναι και φέτος για 4η συνεχόμενη φορά υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τότε σημαίνει ότι αυτό το ποσό έχει διευθετηθεί. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top