Συστάθηκε νέα Συντεχνία που εκπροσωπεί μη μόνιμους στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία

Συστάθηκε νέα Συντεχνία που εκπροσωπεί μη μόνιμους στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία

Νέα Παγκύπρια Συντεχνία Εργοδοτουμένων, Αυτό-Εργοδοτουμένων, Ορισμένου Χρόνου, Αορίστου Χρόνου & Συμβασιούχων με την ονομασία ``Ισότητα`` έχει συσταθεί πρόσφατα με στόχο τη διεκδίκηση ίσων εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Συντεχνία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ, ενεγράφη στον έφορο Συντεχνιών στις 18 Δεκεμβρίου και κύριος στόχος είναι η ισότητα των εργαζομένων στη Δημόσια και Ευρύτερη Δημόσια Υπηρεσία και η οποία συγκεκριμένα αφορά τους Εργοδοτουμένους Ορισμένου Χρόνου , τους Εργοδοτουμένους Αορίστου Χρόνου, τους Αυτοεργοδοτουμένους με σύμβαση αγοράς υπηρεσιών και τους Εργοδοτουμένους με οποιαδήποτε άλλη Σύμβαση Εργασίας.

Οι οικονομικοί πόροι της Συντεχνίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι από εισφορές, δωρεές, κληροδοτήματα, εράνους (δημοσίους ή όχι), το καθαρό ποσό οποιασδήποτε εκδήλωσης και οποιοδήποτε άλλο ποσό που μπορεί να αποκτήσει νόμιμα η Συντεχνία. Δεν θα καταβάλλεται μηνιαία συνδρομή.

Αναμένεται ότι σύντομα θα συγκληθεί συνεδρίαση για να εκλεγεί το Διοικητικό Συμβούλιο της νέας συντεχνίας.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE