Παρουσιάζει το «masterplan» ο Πρόεδρος – Μεγάλες οι φιλοδοξίες

Παρουσιάζει το «masterplan» ο Πρόεδρος – Μεγάλες οι φιλοδοξίες

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας όπου στις 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει επίσημες επαφές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζει το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (2/1), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες και αποτελεί το όραμά του για την πενταετία 2018-2023, η οποία, αν εκλεγεί, θα είναι και η τελευταία του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Το περιβόητο «masterplan» αποτελεί «το όραμα, το σχέδιο και το έργο» του Νίκου Αναστασιάδη για την Κύπρο της νέας εποχής, την ώρα που ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεσή του.

Πέραν, όμως, της προεκλογικής εκστρατείας, υπάρχει και η παρούσα διακυβέρνηση. Επί τούτου, λίγο μετά την παρουσίαση που θα γίνει στο Χίλτον Παρκ, ο ΠτΔ αναμένεται να αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία, σε μια ιστορική επίσκεψη.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.