Τριμερή για τη θαλάσσια ρύπανση υπογράφουν Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ

Τριμερή για τη θαλάσσια ρύπανση υπογράφουν Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου αναμένεται να υπογραφεί η νέα τριμερής συνεργασία ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Πρόκειται για συμφωνία που θα στοιχειοθετήσει ένα κοινό Σχέδιο Δράσης αναφορικά με τα περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, κάτι που πρότεινε η Κυπριακή Δημοκρατία διά μέσου του υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη.

Η πρόταση στηρίχθηκε στην άποψη ότι η θαλάσσια ρύπανση επηρεάζει περισσότερες από μια χώρες στην περιοχή, ενώ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια μόνο χώρα.

Η συμφωνία έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο, εφόσον η θαλάσσια ρύπανση είναι πιθανή και εξαιτίας των υδρογονανθράκων.

Όπως δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ο Νίκος Κουγιάλης «είναι κάτι που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από μόνοι μας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Μήνυμα ΠτΔ για το Κυπριακό - «Δεν παγώνει η προσπάθεια... υπάρχει εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση»

Υπάρχει εξέλιξη και ευελπιστούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε που δεν είναι άλλο από την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE