Οκτώ τόνοι χασίς αξίας 270 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν στην Αραβική Θάλασσα

Οκτώ τόνοι χασίς αξίας 270 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν στην Αραβική Θάλασσα

Οκτώ τόνοι χασίς κατασχέθηκαν από αυστραλιανό πολεμικό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας, το οποίο υπολόγισε την αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών σε 415 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (270 εκατ. ευρώ).
 

Στη διάρκεια των περιπολιών που πραγματοποίησε τις τρεις τελευταίες ημέρες, το αυστραλιανό πολεμικό πλοίο HMAS Warramunga κατάσχεσε επίσης 69 κιλά ηρωίνης, δήλωσε ο καπετάνιος του πλοίου Ντάγκλαντ Κλίλαντ, ο οποίος διευκρίνισε πως τρία πλοία ερευνήθηκαν από το αυστραλιανό πλήρωμα, κυρίως με τη βοήθεια του ελικοπτέρου που διαθέτει το πολεμικό πλοίο.
 
Τα φορτία των ναρκωτικών θα διασκορπιστούν στη θάλασσα, ανακοίνωσε το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση των κατασχεθέντων ναρκωτικών ούτε τη χώρα κοντά στις ακτές της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι κατασχέσεις.
 
Το HMAS Warramunga ανήκει στην ναυτική δύναμη στην οποία συμμετέχουν τριάντα χώρες και η οποία είναι αρμόδια να επιτηρεί το βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού αγώνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE