Η Τουρκία προκαλεί επεισόδιο με γερμανικό πλοίο βόρεια της Λήμνου

Η Τουρκία προκαλεί επεισόδιο με γερμανικό πλοίο βόρεια της Λήμνου

Στο σημείο σπεύδει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

Επεισόδιο προκλήθηκε βόρεια της Λήμνου, όταν οι τουρκικές Αρχές, μέσω ασυρμάτου, ζήτησαν από καπετάνιο γερμανικού ερευνητικού πλοίου να αποχωρήσει από την περιοχή.

Το πλοίο,που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, διεξάγει έρευνες για λογαριασμό ελληνικών συμφερόντων βορείως της νήσου Λήμνος, όμως οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι πλέει εντός χωρικών υδάτων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο καπετάνιος χάραξε πορεία με σκοπό να απομακρυνθεί από την περιοχή, όμως δέχτηκε κλήση από τις ελληνικές Αρχές να παραμείνει καθώς βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Στην περιοχή σπεύδει και η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Έλλη».  

Από Protothema.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Κύμα αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ σε Τεχεράνη και Βηρυτό - Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν ξανά περί τα 100 δολάρια το βαρέλι

LIVE: Κύμα αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ σε Τεχεράνη και Βηρυτό - Οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν ξανά περί τα 100 δολάρια το βαρέλι

Φλέγεται για 18η μέρα η Μέση Ανατολή. «Αν δεν είχαμε κάνει την επίθεση στο Ιράν, τότε θα άρχιζε ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» είπε σε νέες δηλώσεις του ο Ντόναλντ Τραμπ. Drone χτύπησε ξενοδοχείο στη Βαγδάτη, εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

BEST OF TOTHEMAONLINE