ΑΚΕΛ: «Ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε να κηρύξει τη μισαλλοδοξία»

ΑΚΕΛ: «Ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε να κηρύξει τη μισαλλοδοξία»

Με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τα βάζει σε γραπτή ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, τη Τρίτη 16/12, με αφορμή την εγκύκλιο που ανακοίνωσε, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Στην γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι, «ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε με την εγκύκλιο του να κηρύξει ξανά τη μισαλλοδοξία παρά την αγάπη, τη μικροψυχία παρά την αλληλεγγύη».

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου προκαλεί με τα λεγόμενα του», ενώ στη συνέχεια υπενθυμίζει, το ΑΚΕΛ, σε όλους και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο πως, οι ακραίες και διχαστικές πολιτικές απόψεις συνιστούν ποινικό αδίκημα.


Προσβολή για την Εκκλησία, θεωρεί το ΑΚΕΛ τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, που τις χαρακτηρίζει προκλητικές και αποτελούν προσβολή για τις χριστιανικές αξίες και τον πολιτισμό μας.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε με την εγκύκλιο του να κηρύξει ξανά τη μισαλλοδοξία παρά την αγάπη, τη μικροψυχία παρά την αλληλεγγύη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου προκαλεί με τα λεγόμενά του. Θυμίζουμε σε όλους, και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, πως οι ακραίες και διχαστικές πολιτικές απόψεις συνιστούν ποινικό αδίκημα. Πέρα τούτου, οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αποτελούν προσβολή για την Εκκλησία, τις χριστιανικές αξίες και εν γένει για τον πολιτισμό μας.

Η σιωπή στα όσα απαράδεκτα πολλές φορές λέει ο Αρχιεπίσκοπος είναι συνενοχή που τελικά οδηγεί στην αποθράσυνση. Ευθύνη φέρουν και αυτοί που τα αναμεταδίδουν ως Ευαγγέλιο, όπως το κρατικό κανάλι, αλλά και όσοι τα ανέχονται και δεν τολμούν να επικρίνουν τον Αρχιεπίσκοπο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και ο απερχόμενος Πρόεδρος, η κυβέρνησή του και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Κατά τα άλλα ζούμε σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δικοινοτική πατρίδα.

Το βέβαιο είναι ότι οι δηλητηριώδεις απόψεις του Αρχιεπισκόπου που ακούστηκαν χτες δεν εκπροσωπούν όλους όσοι πιστεύουν στην αγάπη και στην αλληλεγγύη, στα αληθινά μηνύματα των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE