«Ψυχική αντοχή και αγωνιστική διάθεση για αντιμετώπιση των τουρκικών αντιδράσεων»

«Ψυχική αντοχή και αγωνιστική διάθεση για αντιμετώπιση των τουρκικών αντιδράσεων»

Παρέμβαση όσον αφορά στο περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού προβλήματος έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με τη Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του, αναφέροντας ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να δεχθεί λύση που δεν θα προνοεί την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, τον τερματισμό των επεμβατικών δικαιωμάτων και την υιοθέτηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η κατάρρευση των συνομιλιών, εξ' υπαιτιότητας της Τουρκίας, καθιστά φανερό το στόχο της κατοχικής δύναμης για κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

Προσθέτει πως τυχόν συνέχιση των διακοινοτικών συνομιλιών με νέες υποχωρήσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά, θα έχει τραγικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τους Ελληνοκυπρίους.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρει επίσης ότι ακόμα και χωρίς στρατεύματα κατοχής και επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας, με όσα οι Τούρκοι διεκδικούν στη διακυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το Κράτος και πολύ σύντομα οι Ελληνοκύπριοι θα καταστούν όμηροι της Άγκυρας.

«Καλούμαστε όλοι να απαιτήσουμε αταλάντευτα και με σθένος, ότι απολαμβάνουν οι ελεύθεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ανέφερε επίσης πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πεισθεί η διεθνής κοινότητα, «η οποία έχει λησμονήσει ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής».

Σημειώνει ακόμη ότι χρειάζεται ψυχική αντοχή και αγωνιστική διάθεση για αντιμετώπιση των τουρκικών αντιδράσεων, αναφέροντας πως οι λαοί δεν ελευθερώνονται με παρακλήσεις και εκκλήσεις προς τα αισθήματα των κατακτητών.

Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει τέλος, ότι χρειάζεται αγώνας, προγραμματισμός κινήσεων και ανυποχώρητη εμμονή στο δίκαιο, όσα χρόνια και αν περάσουν.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παραιτείται ο Χαραλάμπους μετά το επίμαχο βίντεο : «Δεν θα επιτρέψω να εργαλειοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία»

Παραιτείται ο Χαραλάμπους μετά το επίμαχο βίντεο : «Δεν θα επιτρέψω να εργαλειοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία»

Με δημόσια τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημοσιοποίησε την παραίτηση του. Παρεμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις και οι αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος και η Κυβέρνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE