Οι αναφορές του Λαβρόφ για την Κύπρο θέμα στη Ρωσία

Οι αναφορές του Λαβρόφ για την Κύπρο θέμα στη Ρωσία

Εξακολουθεί να απασχολεί τα ρωσικά ΜΜΕ η υπόθεση William Browder, με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, να αναδημοσιεύει μέρος των δηλώσεων του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αναμένει αμερόληπτη έρευνα από τις κυπριακές αρχές.

Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας “Σημερινή”, η Μόσχα αναμένει ότι τα αρμόδια όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα διεξάγουν αμερόληπτα και πιστά την έρευνα, με τους ενόχους να λογοδοτούν.

Ακόμη, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, η Μόσχα πιστεύει ότι οι κυπριακές αρχές δεν έχουν κλίσει την υπόθεση, αλλά ανέστειλαν απλά την έρευνα, επικαλούμενος πληροφορίες από αρμόδιες πηγές στο νησί μας.

Το ρωσικό δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ομάδα 17 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ζητώντας από την κυπριακή Κυβέρνηση να μην συνεργαστεί με τις ρωσικές αρχές στην υπόθεση Browder, με φερόμενη επενδυτική απάτη, κατά το διάστημα που ο Browder ήταν επικεφαλής της Hermitage Capital.

Ακόμη, γίνεται αναφορά σε επιστολή που έστειλε ο ίδιος ο William Browder σε κυπριακό Δικαστήριο, στην οποία ζητούσε έκτακτη απαγόρευση μεταφοράς οποιονδήποτε δεδομένων για τις δραστηριότητες του στις ρωσικές αρχές.

Ο Λαβρόφ, σημειώνει ότι ξεκίνησε μια καμπάνια εναντίον της συνεργασία Ρωσίας – Κύπρου, στην οποία συμμετέχουν και κυπριακά μέσα ενημέρωσης, κάτι που κατά τον Ρώσο ΥΠΕΞ, ευνοεί τον Browder και τους κύκλους που τον υποστηρίζουν.

Οι ρωσικές αρχές, καταδίκασαν το 2013 τον Browder ερήμην του, σε εννέα χρόνια φυλάκισης, για αδικήματα που αφορούν φοροδιαφυγή και ψευδή διεκδίκηση φορολογικών ελαφρύνσεων για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, με τον ίδιο να αντικρούει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έγινε θύμα του ίδιου συστήματος διαφθοράς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE