Παιδιά ανάμεσα σε μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοικτά της Μόρφου

Παιδιά ανάμεσα σε μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοικτά της Μόρφου

Σαράντα τρία άτομα που επέβαιναν σε βάρκα εντοπίστηκαν ανοικτά της Μόρφου από την «ακτοφυλακή» του ψευδοκράτους και την ακτοφυλακή της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η ανακοίνωση έγινε από την Νομαρχία της Μερσίνης και όπως αναφέρεται το πλοιάριο όταν έγινε αντιληπτό έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

Με βάση την πληροφόρηση από τουρκική Διοίκηση της ακτοφυλακής, ένας από τους 43 είναι ιρακινής καταγωγής και οι υπόλοιποι Σύριοι. Γίνεται αναφορά και σε παιδιά, όχι όμως σε αριθμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE