ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καταδικάστηκε για κακομεταχείριση παιδιού αλλά μάλλον... βολεύτηκε αντί να τιμωρηθεί

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καταδικάστηκε για κακομεταχείριση παιδιού  αλλά μάλλον... βολεύτηκε αντί να τιμωρηθεί

Μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η απόφαση της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας να συνεχίσει να εργοδοτεί πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια που κρίθηκε ένοχη για κακομεταχείριση παιδιού κάτω των 16 χρονών.

Η διευθύντρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Φιλελεύθερου" (22/12) είχε βρεθεί ένοχη για τρία από πέντε περιστατικά στα οποία ήταν κατηγορούμενη για κακομεταχείριση την περίοδο 2012-2013. Τότε υπηρετούσε σε ειδικό σχολείο της Λευκωσίας, και βρέθηκε αντιμέτωπη με κατηγορίες για τράβηγμα μαλλιών και ακινητοποίηση παιδιού με αυτισμό σε καροτσάκι.

Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης μετακίνησε απλώς σε άλλο σχολείο τη διευθύντρια με τον διευθυντή του εν λόγω φορέα του Υπουργείου Παιδείας να εξηγεί ότι «ανάλογα με το τι καταγράφεται στη διερεύνηση, αποφασίζεται και η διεξαγωγή ή όχι ποινικής έρευνας».

Πάντως, στις 11 Ιανουαρίου 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αγόρευση για μετριασμό της ποινής της διευθύντριας αλλά τα ερωτήματα παραμένουν αναφορικά με τη στάση της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λονδίνο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής εκστρατείας για επαναπατρισμού ταλέντου στην Κύπρο, «Minds in Cyprus», με την πρώτη μεγάλη εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο, 21 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.