ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στις ‘βουλευτικές’ με το βλέμμα στις ‘προεδρικές’ – Στις 7 Ιανουαρίου η νέα ψευδοβουλή

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Στις ‘βουλευτικές’ με το βλέμμα στις ‘προεδρικές’ – Στις 7 Ιανουαρίου η νέα ψευδοβουλή

Την ώρα που το Δημοκρατικό Κόμμα των κατεχομένων και ο Σερντάρ Ντενκτάς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ψευδοβουλής, ο ηγέτης του κόμματος διαμηνύει πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες «προεδρικές εκλογές» που θα γίνουν, εκτός απροόπτου το 2019.

Ο γιος του Ραούφ Ντενκτάς, αφήνοντας παντός είδους αιχμές, μίλησε στη «Γενί Ντουζέν» και απάντησε σε διάφορα ερωτήματα.

Εξαπολύοντας πυρά στον Κουντρέτ Οζερσάι, είπε ότι το κόμμα του είναι ένα «πρότζεκτ» του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και ότι το πρόγραμμά του ετοιμάστηκε στην Άγκυρα.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς διερωτήθηκε γιατί «φτάσαμε σε πρόωρες εκλογές», ενώ υποστήριξε πως «πάλι θα αγοράσουν ψήφους», μιλώντας για στοιχεία που έχει εναντίον ενός τουλάχιστον κόμματος.

Πάντως, εμφανίστηκε σίγουρος ότι το κόμμα του θα μπει στη «βουλή», ενώ μίλησε για συνεργασία μεταξύ Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, συνεργασία μεταξύ Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικού Κόμματος και συνεργασία μεταξύ Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και Δημοκρατικού Κόμματος.

Υποστήριξε, τελειώνοντας, πως τα κατεχόμενα χρειάζονται «μόνιμο πληθυσμό» προκειμένου «η μηχανή της οικονομίας να πάει μπροστά».

«Βουλή» τεσσάρων κομμάτων δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

Σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι», το Κόμμα Εθνικής Ενότητας βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα υπόλοιπα με ποσοστό 33,04%. Ακολουθεί το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα με 25,3% και το Κόμμα Κοινοτικής Δικαιοσύνης-Νέες Δυνάμεις με 13,7%. Το κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς συγκεντρώνει ποσοστό ύψους 10,4%.

Το Κόμμα Αναγέννησης (των εποίκων) συγκεντρώνει ποσοστό 6,3% και το κόμμα του Λαού του κ. Οζερσάι ποσοστό 5,1%.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των «ψηφοφόρων» στα κατεχόμενα ανέρχεται στις 190.551.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE