ΑΟΖ: Δεσμεύει 27.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα η Τουρκία – Αντιδρά στη γεώτρηση του στόχου ‘Καλυψώ’

ΑΟΖ: Δεσμεύει 27.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα η Τουρκία – Αντιδρά στη γεώτρηση του στόχου ‘Καλυψώ’

Εν αναμονή του γεωτρύπανου Saipem 12000 η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί μέσω παράνομων Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία, μετά την ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας για Navtex στο τεμάχιο 6 και δέσμευση της ζώνης προστασίας του γεωτρύπανου, «δέσμευσε» περιοχή έκτασης 27.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με μήκος 145 ν. μιλιών και πλάτος 55 ν. μιλιών σε απόσταση μόλις 13 ν. μιλιών από το Ακρωτήρι.

Καλύπτει τέσσερα τεμάχια και μέρη έξι άλλων τεμαχίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και έλκυση υποβρυχίου αντικειμένου, από τις 25-28 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι προκλήσεις γίνονται με σκοπό την αναζωπύρωση ενός άτυπου «ψυχρού πολέμου» εντός της ΑΟΖ και βέβαια για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE