Παραμένει ‘εργοτάξιο’ η Λευκωσία – Ακυρώνει αποφάσεις του Δήμου η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών

Παραμένει ‘εργοτάξιο’ η Λευκωσία – Ακυρώνει αποφάσεις του Δήμου η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών

Μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας και στο Νέο Δημαρχείο, νέα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δήμος Λευκωσίας αναφορικά με την ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου-Ευαγόρου-Στασικράτους, η Πρώτη Φάση του οποίου προκηρύχθηκε από το 2016.

Απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, με απόφασή της, μπλοκάρει την Πρώτη Φάση του έργου, το οποίο υπολογίστηκε με συνολική δαπάνη €28,8 εκατομμυρίων.

Σημειώνεται από την εφημερίδα 'Ο Φιλελεύθερος', ότι το έργο αναμενόταν να ξεκινήσει τον προσεχή Φεβρουάριο, όμως η ακύρωση της απόφασης του δήμου, οδηγεί σε νέες καθυστερήσεις.

Η Αναθεωρητική Αρχή έκρινε πως παράνομα ο Δήμος Λευκωσίας είχε αποκλείσει ένα εκ των προσφοροδοτών. Ο συγκεκριμένος προσφοροδότης απορρίφθηκε επειδή συμμετείχε στην κοινοπραξία με ποσοστό μικρότερο του 10% εταιρεία από το Λίβανο, που έχει την απαιτούμενη εμπειρία και μέσα για την ολοκλήρωση τέτοιων έργων. Η Αναθεωρητική Αρχή έκρινε πως ο λόγος αποκλεισμού της συγκεκριμένης εταιρείας, «αντίκειται της κείμενης Νομοθεσίας και των όρων του διαγωνισμού».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Ξανά στη Βουλή η διαχείριση πυρκαγιών και η αποκατάσταση πληγέντων

Σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος τίθενται εκ νέου προς εξέταση οι πτυχές της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στα κρασοχώρια της Λεμεσού. Πρόκειται για την δεύτερη συνεδρίαση που καταπιάνεται με το θέμα αυτό και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, αναμένεται ότι θα χρειαστεί και τρίτη συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

BEST OF TOTHEMAONLINE