Τα έργα που εκτελέστηκαν στα δύο τελευταία χρόνια και αυτά που ακολουθούν,πέρα από τα πρόσωπα και τις πολιτικές καταστάσεις, θα καταγραφούν στην ιστορία της πόλης ότι άλλαξαν την πορεία και την τύχη της, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.
Ο κ. Φαίδωνος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως μέσα από μια μικρή επανάσταση, επήλθε η ανασυγκρότηση και ανόρθωση της πόλης και της κοινωνίας της με ηθικό υπόβαθρο και έντονο πολιτιστικό χρώμα.
Αναφερόμενος στα 14 έργα ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως αυτά έχουν να κάνουν με την ανάπλαση του Εμπορικού Παραδοσιακού Κέντρου και της Πλατείας Κέννεντυ, την ανακαίνιση και ανάδειξη του Μαρκιδείου Θεάτρου, την σύνδεση και ανάδειξη των Πλατειών 28ης Οκτωβρίου, Κωστή Παλαμά και Διονυσίου Σολωμού, την αναδιαμόρφωση – ανάδειξη χώρων στη Συνοικία Μουττάλου, την αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην κινηματοθεάτρου "Αττικόν", την ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου και του περιβάλλοντος τα κτίρια της Επαρχιακής Διοίκησης χώρου, την αποκατάσταση του Χανιού του Ιμπραήμ.
Επίσης την βελτίωση τμήματος της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη και των οδών Ανδρέα Γερούδη, Ανδρέα Τσέλεπου και Ζήνωνος Κιτιέως, την ανακαίνιση και αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς, την ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου, την Γ΄ Φάση του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Επαρχίας Πάφου, την επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου Πάφου, την βελτίωση του Επαρχιακού Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου και την βελτίωση του Βορειοδυτικού Παραλιακού Μετώπου Πάφου (περιοχή του Venus Beach Hotel).
Το συνολικό κόστος των 14 αυτών έργων ανέρχεται σήμερα- όπως είπε- σε 53 περίπου εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 47 περίπου συνεισέφεραν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κράτος και 6 περίπου ο Δήμος.
Είναι σημαντικό, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, την ώρα που μια Τοπική Αρχή ή μια Υπηρεσία του Κράτους υλοποιεί ένα έργο με δημόσιο χρήμα, οι ιθύνοντες, αιρετοί και μη, να μη θεωρούν την εφαρμογή των αρχών της χρηστής και διαφανούς διαχείρισης ως στεγνή νομοτυπική υποχρέωσή τους αλλά ευθύνη και υποχρέωσή τους έναντι των πολιτών.
“Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για την έγκαιρη, πλήρη και ποιοτική εκτέλεση των έργων”, συμπλήρωσε.
Επεσήμανε δε, πως πρώτιστη ευθύνη μιας Τοπικής Αρχής απέναντι στην κοινωνία, είναι η δημιουργία συνθηκών ευημερίας και προόδου, η οποία πρέπει να είναι πολυδιάστατη ώστε η οικονομική ανάπτυξη να συνυπάρχει και να αλληλοσυμπληρώνεται με την πνευματική και πολιτιστική πρόοδο και ακμή.
Πρόσθεσε τέλος, πως από την Πλατεία Διονυσίου Σολωμού μέχρι την Πλατεία της Συνοικίας Μουττάλου, δημιουργείται ένας ενιαίος χώρος πολεοδομικά, γεωγραφικά και πολιτισμικά, κατά τρόπο που αίρεται ο διαχωρισμός μεταξύ των αυτόχθονων κατοίκων και των εκτοπισμένων συνδημοτών μας.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις