Καταδίκη δικηγόρου για μη καταβολή κοινωνικών ασφαλίσεων – Δεν αποτελεί υπεράσπιση η πολιτική ανυπακοή

Καταδίκη δικηγόρου για μη καταβολή κοινωνικών ασφαλίσεων – Δεν αποτελεί υπεράσπιση η πολιτική ανυπακοή

Το τριμελές Εφετείο, επικυρώνοντας πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, απέρριψε την έφεση δικηγόρου, ο οποίος συνειδητά για μια χρονική περίοδο δεν κατέβαλε εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο δικηγόρος όφειλε να καταβάλει το ποσό των €633,16 για την περίοδο από 1.10.2012 μέχρι 6.1.2013, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος, ο οποίος προσπάθησε έτσι να καταδείξει την κακοδιαχείριση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη μη βιωσιμότητά του.

Όπως σημείωσε, όμως, το Εφετείο στην απόφασή του «είναι στα παραπάνω πλαίσια που εντάσσεται η συνειδητή επιλογή του εφεσείοντα να μην καταβάλει τις επίδικες εισφορές ως πράξη πολιτικής ανυπακοής. Αυτή η πτυχή όμως, όπως ορθά σημείωσε το πρωτόδικο Δικαστήριο, δεν θα μπορούσε να ενταχθεί ως υπεράσπιση στα πλαίσια της ποινικής υπόθεσης».

Έτσι, η έφεση απορρίφθηκε και η καταδίκη του δικηγόρου επικυρώθηκε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

LIVE: Το Ισραήλ χτυπά αρχηγεία της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό και απαντά στα «fake news» περί θανάτου Νετανιάχου, το Ιράν έπληξε το Τελ Αβίβ και αμερικανική βάση στο Ιράκ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE