Φτάνει μέχρι τέλος του χρόνου στην Τουρκία το γεωτρύπανο Deepsea Metro-2

Φτάνει μέχρι τέλος του χρόνου στην Τουρκία το γεωτρύπανο Deepsea Metro-2

Μέχρι το τέλος του μήνα (σ.σ. Δεκέμβριος 2017) αναμένεται να φτάσει στην Τουρκία το γεωτρύπανο Deepsea Metro-2 με το οποίο η Τουρκική Ανώνυμη Πετρελαϊκή Εταιρεία (TPAO) θα πραγματοποιήσει γεώτρηση στη Μεσόγειο, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το γεωτρύπανο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νορβηγικό λιμάνι Hoylandsbygda και αναμένεται να φτάσει στην Τουρκία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η γεώτρηση αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της χρονιάς, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Το γεωτρύπανο Deepsea Metro-2 είναι νοτιοκορεάτικης κατασκευής και μπήκε στο νηολόγιο το 2011. Έχει μήκος 229 μέτρα και έχει την ιδιότητα για γεώτρηση σε 40 χιλιάδες πόδια βάθος.
 

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.