Απάντηση Ερντογάν στην απόφαση Τραμπ για Ιερουσαλήμ - «Θεού θέλοντος, πλησιάζει η μέρα που επισήμως θα ανοίξουμε εκεί την πρεσβεία μας»

Απάντηση Ερντογάν στην απόφαση Τραμπ για Ιερουσαλήμ - «Θεού θέλοντος, πλησιάζει η μέρα που επισήμως θα ανοίξουμε εκεί την πρεσβεία μας»

Τεντώνει το σχοινί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, μετά τη δήλωση του για άνοιγμα τουρκικής πρεσβείας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, και αναγνώριση της ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

 

Η Τουρκία θα ανοίξει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μέρες μετά τις εκκλήσεις μουσουλμάνων ηγετών προς τη διεθνή κοινότητα, κατά την έκτακτη Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, να την αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

«Θεού θέλοντος, πλησιάζει η μέρα που επισήμως, με την άδεια του Θεού, θα ανοίξουμε εκεί την πρεσβεία μας» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του διατηρώντας τους ίδιους υψηλούς τόνους κατά της απόφασης του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Όπως δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς τα μέλη του κόμματός του στη νότια επαρχία Καραμάν, το γενικό προξενείο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ ήδη εκπροσωπείται από πρεσβευτή.

Περίπου 50 ηγέτες και επικεφαλής του μουσουλμανικού κόσμου συναντήθηκαν την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο μια έκτακτης Συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OCI), η οποία έδωσε, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ερντογάν, «μια ισχυρή απάντηση» στην αμερικανική απόφαση να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Από Το Βήμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE:  Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

LIVE: Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο -«Είμαι ακόμα ζωντανός» απαντά ο Νετανιάχου στις φήμες για τον θάνατό του

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE