Πάνω από τους μισούς Βρετανούς θα ήθελαν να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς θα ήθελαν να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς, ποσοστό 51%, θα ήθελαν η χώρα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 41% προτιμούν να φύγει, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι ανατρέπεται η τάση που οδήγησε στο αποτέλεσμα υπέρ του "ναι" στο Brexit, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη πέρσι.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας BMG, στην οποία συμμετείχαν 1.400 πρόσωπα, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας The Independent, μία ημέρα αφότου δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το διαζύγιό τους, με επίκεντρο τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η διαφορά υπέρ της "παραμονής" έναντι της "εξόδου" είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα σε οποιαδήποτε άλλη δημοσκόπηση μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016. Ο επικεφαλής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων BMG εξήγησε ωστόσο ότι η αιτία της διαφοράς αυτής είναι η αλλαγή γνώμης μεταξύ εκείνων που δεν ψήφισαν στο δημοψήφισμα. Εννέα στους δέκα Βρετανούς που ψήφισαν, είτε υπέρ της παραμονής είτε υπέρ της αποχώρησης, διατηρούν την άποψη που είχαν και τότε. Στο δημοψήφισμα, το 52% των Βρετανών ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και το 48% υπέρ της παραμονής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE