Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Δεν τίθεται θέμα» να λυθεί το Κυπριακό – «Είναι πολύ αργά για αυτό»

Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Δεν τίθεται θέμα» να λυθεί το Κυπριακό – «Είναι πολύ αργά για αυτό»

Το Κυπριακό, μαζί με τις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, ήταν τα θέματα που συζήτησε – μεταξύ άλλων – ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Λονδίνο, όπως ο ίδιος δήλωσε επιστρέφοντας από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σταρ Κίπρις, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, ο Μπόρις Τζόνσον του είπε «ας αναβιώσουμε το Κυπριακό» και ο ίδιος του απάντησε «είναι πολύ αργά για αυτό. Του είπα ότι έγιναν λάθη στο Κυπριακό από την αρχή. Του είπα ότι έκαναν ανοίγματα προς τους Ε/κ ενώ έθεσαν εμπόδια προς τους Τ/κ. Αυτή είναι μια άδικη κατάσταση. Τι θα συζητήσουν; Είπαμε ‘πρώτα να άρουν τα εμπάργκο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και στη συνέχεια να καθίσουμε και να συζητήσουμε ως ίσοι εταίροι’. Διαφορετικά, δεν τίθεται θέμα αυτό το ζήτημα να λυθεί».

Και αυτό γιατί, όπως είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, η ε/κ πλευρά λέει ότι είναι κράτος και δεν έχει καμία ανάγκη και αν θέλουν (η τουρκική πλευρά) ας πάνε να συζητήσουν μαζί τους. «Είναι δυνατόν μια τέτοια λύση να συμβεί; Όχι δεν είναι», πρόσθεσε ο κ. Γιλντιρίμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE