Σκοτώθηκαν 23 άμαχοι σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

Σκοτώθηκαν 23 άμαχοι σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

Είκοσι τρεις άμαχοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν την Τετάρτη 13/12 σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε ένα χωριό που ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
 

Η ΜΚΟ τόνισε ότι οι επιδρομές έγιναν από αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που στηρίζει μια επιθετική εκστρατεία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχίας κυρίως κουρδικών και αραβικών πολιτοφυλακών στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στην επαρχία αυτή.
 
"Είκοσι τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους οχτώ παιδιά και έξι γυναίκες, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο χωριό Τζερζί", ανέφερε το Παρατηρητήριο. Τα θύματα, όλα μέλη της ίδιας οικογένειας, κρυβόντουσαν σε ένα σπίτι, αφού είχαν δραπετεύσει από μάχες σε ένα κοντινό χωριό.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE