Στα ημιτελικά η Σταντάρ με βασικούς Λαϊφη-Ορλάντο Σα, σκόραρε ο Πορτογάλος! (video)
13.12.2017 - 06:00
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-3 επί της Οστάνδης για την προημιτελική φάση του κυπέλλου στο Βέλγιο (Beker van België) πέτυχε το βράδυ της Τρίτης (12/12) η Σταντάρ Λιέγης των “δικών μας”, Κωνσταντίνου Λαϊφη και Ορλάντο Σα και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης!
Αμφότεροι αγωνίστηκαν βασικοί και είχαν αρκετά καλή παρουσία, ενώ αντίκρισαν από μία φορά την κίτρινη κάρτα (στο 44΄ ο Κύπριος διεθνής αμυντικός και στο 86΄ ο Πορτογάλος επιθετικός).
Μάλιστα, ο πρώην άσος της ΑΕΛ σκόραρε στο 33΄ και ισοφάρισε το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 16΄.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σταντάρ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Μάριν (47΄) και Έμοντ (83΄), με τον Γκάνο στο 90΄+2΄ να διαμορφώνει απλά το τελικό 2-3.
Στα ημιτελικά προκρίθηκε και η Κόρτραϊκ, η οποία συνέτριψε με 4-1 τη Γάνδη, με τον πρώην μέσο του Παναθηναϊκού και νυν της Κόρτραϊκ, Αμπντούλ Ατζαγκούν, να σκοράρει στο 41΄ το τρίτο γκολ της ομάδας του, δίνοντας της προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1).
Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.