Τελευταία διορία από UEFA: «Πληρώστε μέχρι 1η Μάρτη, αλλιώς εκτός Ευρώπης»

Τελευταία διορία από UEFA: «Πληρώστε μέχρι 1η Μάρτη, αλλιώς εκτός Ευρώπης»

Πολύτιμο χρόνο έδωσε στον Παναθηναϊκό η UEFA προκειμένου να διευθετήσει μέχρι την 1η Μάρτη τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αλλά σε περίπτωση που δεν φανεί συνεπής θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός έτους από την Ευρώπη με τριετή διάρκεια.

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Γενεύη η ακρόαση του Παναθηναϊκού στην αρμόδια επιτροπή της UEFA, για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της διευθέτησης τους.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο Γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζατος, και ο νομικός της ΠΑΕ, Άλκης Παπαντωνίου.

Το τριφύλλι είχε να αντιμετωπίσει μία εισήγηση που λειτουργούσε με τα αυστηρά και «by the book» κριτήρια της UEFA σε περιπτώσεις οικονομικών εκκρεμοτήτων τα οποία δεν ικανοποιούνται.

Η αρχική πρόταση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων έως 31 Γενάρη οφειλών, χωρίς δυνατότητα διακανονισμού, ειδάλλως θα υπάρξει ποινή αποκλεισμού ενός έτους από ευρωπαϊκές διοργανώσεις για διάστημα τριών ετών, εφόσον το κλαμπ βγει αγωνιστικά στην Ευρώπη.

Τελικά η απόφαση που λήφθηκε και κοινοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό, δίνει χρόνο στο σύλλογο να φέρει σε πέρας την προσπάθεια αυτή μέχρι την 1η Μαρτίου και μάλιστα με τη δυνατότητα να διακανονίσει τα οφειλόμενα, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν απαγορεύτηκαν οι μεταγραφές.

Προφανώς σε περίπτωση που δεν πληρωθούν ή διακανονιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ο Παναθηναϊκός θα έχει τεράστια προβλήματα και εκτός του ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι σαφές ότι θα κινδυνέψει άμεσα με αφαιρέσεις βαθμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.