Ανείπωτη τραγωδία: Μάνα και κόρη πέθαναν από καρκίνο μέσα σε δύο μήνες – Είχαν συγκλονίσει όταν εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ανείπωτη τραγωδία: Μάνα και κόρη πέθαναν από καρκίνο μέσα σε δύο μήνες – Είχαν συγκλονίσει όταν εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Δύσκολο να βρεις λόγια για να περιγράψεις την οικογενειακή τραγωδία που είδε τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας. Δύο γυναίκες είδαν στα μάτια τον καρκίνο, πάλεψαν και έφυγαν από τη ζωή με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στα χείλη/.

 

Η 52χρονη Λένα Παλάσκα Χαριτοπούλου έφυγε από τη ζωή, έχοντας δώσει με αξιοπρέπεια τη μάχη με τον καρκίνο, επί 20 συναπτά έτη. Λίγο καιρό πριν φύγει, είχε δημοσιεύσει ευχαριστήριο μήνυμα προς τους γιατρούς του νοσοκομείου ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και τις νοσηλεύτριες στον 9ο όροφο, γιατί όπως η ίδια είχε πει, έδιναν τον κοινό τους αγώνα για τη ζωή.
Η Λένα δεν άντεξε στον επιθετικό καρκίνο και έφυγε από τη ζωή την 1η Οκτώβρη του 2017. 

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, απεβίωσε και η 29χρονη κόρη της Κωνσταντίνας. Της είχε διαγνωσθεί, τον Ιούλιο του 2016, επιθετικός καρκίνος. Άφησε πίσω της ένα παιδάκι τριών ετών. 

Οι δυο γυναίκες πέρασαν μεγάλη δοκιμασία αλλά είχαν τεράστια ψυχικά αποθέματα, κατάφεραν στήριξαν η μια την άλλη και πάλεψαν με την επάρατη νόσο μέχρι και την τελευταία τους ανάσα σε αυτή τη ζωή, γράφει το τοπικό μέσο neapierias.gr



Ο καρκίνος είχε χτυπήσει άλλες τρεις φορές την ίδια οικογένεια και πιο συγκεκριμένα τη μητέρα της 52χρονης, την αδελφή της και την πεθερά της. 

Τον προηγούμενο χρόνο οι δύο γυναίκες είχαν μιλήσει στην τηλεοπτική εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, όπου εξήγησαν πως μοιάζει η ζωή τους με τον καρκίνο. Την ασθένεια στην Κωνσταντίνα είχε αποκαλύψει ιατρικός έλεγχος ρουτίνας, λόγω βεβαρημένου οικογενειακού ιστορικού. 

Τότε η γυναίκα είχε αποκαλύψει ότι ο μεγαλύτερος πόνος της ήταν όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο και η κόρη της:

«Όταν το έμαθα πόνεσα όσο πονούσα και στις χημειοθεραπείες. Και όταν πονάει η ψυχή σου είναι χειρότερο απ' όταν πονά το σώμα σου». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Τρίτης στο προεδρικό, δεν αποτελούν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.