Η πόλη και η επαρχία της Πάφου βρίσκεται λόγω της κυβερνητικής κοροϊδίας και αναλγησίας απροστάτευτη στο μάτι του κυκλώνα της οικονομικής ύφεσης, ανέφερε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χαράλμπος Πιττοκοπίτης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 στην ολομέλεια της Βουλής.
Όπως είπε, σημαντικότατα έργα υποδομής που έπρεπε να εκτελεστούν εδώ και χρόνια έχουν με διάφορες προφάσεις αφεθεί κλειδαμπαρωμένα στα χρονοντούλαπα της κεντρικής εξουσίας. Έκανε συγκεκριμένα λόγο για τον δρόμο αεροδρομίου – Πάφου, την κατασκευή της Μαρίνας στην Κισσόνεργα, τα αγκυροβόλια στην Κάτω Πάφο και Λατσία, τη μεταφορά του ΑΞΙΚ στην Πάφο, την επίσπευση και έγκαιρη αποπεράτωση των μονάδων αφαλάτωσης και το διαχειριστικό σχέδιο του Ακάμα, που όπως είπε, λόγω του εμπαιγμού και της κοροϊδίας από την κεντρική εξουσία παραμένουν μέχρι σήμερα απλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις χωρίς ουσιαστικό και πρακτικό αντίκρισμα.
Όσον αφορά το θέμα του Ακάμα, έκανε λόγο για «μεγάλο έγκλημα» που δημιουργήθηκε από το 1988-89 με αποφάσεις του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος σε μια νύχτα αφαίρεσε αναπτυξιακά δικαιώματα από τους φτωχούς κατοίκους της Λαόνας αφήνοντας τις δικές τους ιδιοκτησίες στις Παρυφές της Πέγειας εκτός. Σύντομα είπε, θα αρχίσουν εκεί τεράστιες τουριστικές αναπτύξεις που θα έχουν ως αυλή και κήπο τις περιουσίες των φτωχών κατοίκων των κοινοτήτων του Ακάμα.
Στηλίτευσε παράλληλα τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ γιατί οι υποψήφιοι Χριστόφιας και Κασουλίδης το 2008, έδωσαν στις κοινότητες γραπτές δεσμεύσεις ότι θα ικανοποιούσαν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και θα αποκαταστήσουν το δικαίωμα της μεμονωμένης κατοικίας και με αυτό τον τρόπο, όπως είπε, υπέκλεψαν ουσιαστικά την ψήφο της περιοχής Λαόνας – Πόλης Χρυσοχού και μαύρισαν τον Τάσσο Παπαδόπολο, που είχε το θάρρος να αρνηθεί να δώσει αυτές τις γραπτές δεσμεύσεις. Όπως ανέφερε παρά την εκλογή Χριστόφια και Αναστασιάδη το θέμα ακόμα εκκρεμεί.
Ο κ. Πιττοκοπίτης μίλησε επίσης για ανάγκη θωράκισης της μητρότητας και στήριξης και ενθάρρυνσής της από το ίδιο το κράτος. Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος είναι τελευταία στις δαπάνες για την υγείας και έχει την τελευταία θέση σε ποιότητα γνώσεων. Έκανε επίσης λόγο για έλλειψη μέτρων στον γεωργικό τομέα, με συγκεκριμένους τομείς όπως η αμπελοκαλλιέργεια να κινδυνεύουν με πλήρη κατάρρευση.
Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε
• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο
• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις