Στην Κύπρο ο Στρατηγός Sobhy – Κύπρος και Αίγυπτος υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για αεροναυτική έρευνα και διάσωση

Στην Κύπρο ο Στρατηγός Sobhy – Κύπρος και Αίγυπτος υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για αεροναυτική έρευνα και διάσωση

Μνημόνιο Συνεργασίας για αεροναυτική έρευνα και συνεργασία υπογράφουν την Τρίτη (12/12) Κύπρος και Αίγυπτος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Υπουργός Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Sedki Sobhy.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογράψουν ο Υπουργός 'Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης και ο κ. Sobhy, οι οποίοι θα έχουν επίσης σήμερα διαβουλεύσεις στο ΓΕΕΦ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Κύπρος και Αίγυπτος υπέγραψαν το 2015 αμυντική συμφωνία, ενώ το 2016 και 2017 έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται ετήσια προγράμματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός, που συνοδεύεται από διευρυμένη αντιπροσωπεία του αιγυπτιακού στρατού, θα επισκεφθεί μονάδες της Ε.Φ., όπου θα παρακολουθήσει στρατιωτικές επιδείξεις. Θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Κύπρο και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, για να συμμετάσχει στην 1η Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE