Στις Βρυξέλλες ο Νετανιάχου μετά το Παρίσι – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

Στις Βρυξέλλες ο Νετανιάχου μετά το Παρίσι – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

Από το Παρίσι και τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, σε μια προσπάθεια συνεννόησης πέντε ημέρες μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Γάλλος Πρόεδρος, καταδικάζοντας τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών κατά του Ισραήλ, κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να ξεκινήσει και πάλι την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους.

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου, που θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, επέρριψε την ευθύνη εξ ολοκλήρου στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς για τη διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η Ουγγαρία μπλόκαρε κοινή απόφαση των 28 κρατών-μελών για καταδίκη της απόφασης Τραμπ, για να εκδοθεί τελικά μια ουδέτερη ανακοίνωση από την Επίτροπο Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία εξέφρασε «τη σοβαρή της ανησυχία» για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την απόφαση των ΗΠΑ.

Πάντως, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς επιμένει στην κήρυξη μιας τρίτης ιντιφάντας και καλεί τους Παλαιστίνιους σε αντίσταση, με την περιοχή να συνεχίζει να φλέγεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE