Ακιντζί: «Σημαντική εξέλιξη η βελτίωση σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας»

Ακιντζί: «Σημαντική εξέλιξη η βελτίωση σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας»

Οι καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για τους Ελληνες και τους Τούρκους αλλά και για «την ελληνική και τουρκική κοινότητα στην Κύπρο», δήλωσε σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, ο  κ. Ακιντζί, μιλώντας μετά από επίσκεψη στο ΕΒΚΑΦ, είπε ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για λύση στο Κυπριακό και σημειώνοντας ότι επιθυμούν μια δίκαιη και διαρκή λύση.

Αναφέροντας ότι η επίσκεψη ενός Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα μετά από 65 χρόνια είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, είπε ότι οι κύριοι πρωταγωνιστές μιας λύσης είναι οι Τ/κ και οι Ε/κ καθώς και η θέλησή τους. Είναι σημαντικό, συνέχισε, το τί επιζητούν οι άνθρωποι που διαμένουν στην Κύπρο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE