Συνάντηση Αβρααμόπουλου - Ερντογάν για τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό

Συνάντηση Αβρααμόπουλου - Ερντογάν για τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό

Συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβρααμόπουλο είχε το πρωί της Παρασκευής 8/12 στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που άπτονται της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και θέματα ασφάλειας.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αβρααμόπουλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η Συμφωνία λειτουργεί κανονικά μέχρι στιγμής και σημείωσε ότι και τα δύο μέρη είναι προσηλωμένα στην εφαρμογή της.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι η Ευρώπη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά την οικονομική στήριξη της Τουρκίας για τη φιλοξενία των προσφύγων από τη Συρία, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «η ΕΕ συνεχίζει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να στηρίζει την Τουρκία για τη φιλοξενία περισσότερων από τρία εκατομμύρια προσφύγων».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

ΠτΔ: Τι είπε για Φειδία, Εθνικό Συμβούλιο και τις Προεδρικές του 2028 - «Έχω διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου» - Βίντεο

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Αιμιλία Κενεβέζου και τον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης άνοιξε τα χαρτιά του για το πολιτικό σκηνικό ενόψει Βουλευτικών Εκλογών, τις εξελίξεις γύρω από τον Φειδία Παναγιώτου, αλλά και το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητάς του στις Προεδρικές του 2028. Παράλληλα, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την τοξικότητα και τα fake news που, όπως είπε,επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE