ΥΠΑΜ: «Ιδιαίτερα επωφελής η πρόσφατη άσκηση με Ισραήλ»

ΥΠΑΜ: «Ιδιαίτερα επωφελής η πρόσφατη άσκηση με Ισραήλ»

Η πρόσφατη στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής για την Εθνική Φρουρά, γιατί μέσα από ανάλογες ασκήσεις αναβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τις επιχειρησιακές της δυνατότητες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου 'Αμυνας.

Προστίθεται ότι η άσκηση κατέδειξε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ, εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα και προσωπικό των Κυπριακών και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάλογη άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο τόσο σ’ ότι αφορά τον αριθμό των μέσων, όσο και του προσωπικού, όπως σημειώνεται.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.