Τσίπρας σε Ερντογάν: Να βρούμε λύσεις μέσα από διάλογο - Πέρα από τις διαφωνίες να βρούμε συγκλήσεις

Τσίπρας σε Ερντογάν: Να βρούμε λύσεις μέσα από διάλογο - Πέρα από τις διαφωνίες να βρούμε συγκλήσεις

«Να χτίσουμε γέφυρες και να μην υψώσουμε τοίχους. Αυτή την εποχή, που υπάρχουν εντάσεις και προκλήσεις, ευθύνη μας είναι να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Ιστορική δεν είναι μόνο η επίσκεψη αλλά και η πρόσκληση».

 

Μάλιστα είπε χαμογελώντας ότι: «Ως μηχανικός που είμαι πρέπει να σας πω ότι οι γέφυρες χρειάζονται σταθερά θεμέλια».

 Σε μια έμμεση αναφορά σε όσα έγιναν νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο κ. Ερντογάν εθεσε σειρά ζητημάτων για τη συνθήκη της Λωζάνης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι:

 «Οι θέσεις σας είναι γνωστές, όπως και οι δικές μας και σαφείς. Πέρα από τις διαφωνίες να βρούμε συγκλήσεις. Να διατυπώνουμε τις διαφωνίες χωρίς προκλήσεις».

 Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τα εδάφη άλλης χώρας.

 «Πιστεύω ότι η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να πιστέψουν ότι πρέπει να εστιάσουν στο γεμάτο μέρος του ποτηριού. Αρκεί να παραμερίσουμε αυτούς που έχουν ιδεολογικές εμμονές» τόνισε.

 «Εάν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με κάποιες αρχές κοινής λογικής, να διαμορφώσουμε μια κοινή πορεία, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να επιλύσουμε πολλά» είπε.

 

 

Από NewsBeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο επικεφαλής του ΑΛΜΑ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε μια εκτενή συνέντευξη στο «Τ» μιλά για όλους και για όλα. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία των πρώτων υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τις θέσεις του ΑΛΜΑ και σημειώνει ότι το κόμμα, δεν πρόκειται να γίνει μέρος του κατεστημένου.

BEST OF TOTHEMAONLINE