Η σύζυγος του Αντρέα Βγενόπουλου πώλησε το μερίδιο που κατείχε στην περιουσία και «εξαφανίστηκε» με 60 εκατομμύρια

Η σύζυγος του Αντρέα Βγενόπουλου πώλησε το μερίδιο που κατείχε στην περιουσία και «εξαφανίστηκε» με 60 εκατομμύρια

Ντόρς έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις της Ελληνικής ιστοσελίδας Mononews.gr, για το ότι η σύζυγος του Ανδρέα Βγενοπουλου, Ρίτα Σουβατζόγλου ως μέτοχος του 50% (ίσως και περισσότερο) έδωσε την συγκατάθεση της να πουληθούν όλα τα πλοία της Bariba Corporation, ενώ στην συνέχεια η ίδια δεν έχει δώσει σημεία ζωής μέχρι σήμερα.

Πλέον μετά την πώληση των 7 πλοίων, όπως αναφέρουν Ελλαδικά δημοσιεύματα, η ίδια όπως άλλωστε δικαιούται φέρεται να έχει εισπράξει τουλάχιστον 60 έως 80 εκατ. δολάρια με δεδομένο ότι κατέχει το 50% των μετοχών (κατ άλλους έως και το 70%) της ναυτιλιακής του ίδρυσε ο Πέτρος Βέττας επιστήθιος φίλος του Βγενόπουλου. Από την άλλη πλευρά λέγεται ότι η ίδια δεν έχει επικοινωνήσει με τα παιδιά του Βγενόπουλου.

Οι αποκαλύψεις του Mononews,gr προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις σχετικά με τις πωλήσεις πλοίων ναυτιλιακής εταιρείας ιδιοκτησίας του Ανδρέα Βγενόπουλου, με συνολικά έσοδα της τάξεως των 120 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία τα μισά φαίνεται πως κατέληξαν στα χέρια της τελευταίας συζύγου του, Αρετής Σουβατζογλου.

Αν και επισήμως από την πλευρά της κ. Σουβατζόγλου (που τηρεί σιγήν ιχθύος) κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, πρακτικά δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς: από τη στιγμή που η ίδια ήταν κληρονόμος και μέτοχος κατά 50% (ίσως και παραπάνω) των πλοίων, πρέπει να έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Θυμίζετε ότι η ίδια η Αρετή Σουβατζόγλου ισχυριζόταν μετά τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου ότι πέθανε φτωχός και άφησε πίσω του μόνο χρέη.

Αυτό τουλάχιστον είχε υποστηρίξει μιλώντας στα παιδιά του Ανδρέα Βγενόπουλου από προηγούμενες σχέσεις του, αναφερόμενη πιθανόν σε ένα βαρύ πρόστιμο της τάξεως των 180 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία πριν πεθάνει.

Από σχετική επικοινωνία του Μononews.gr με το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι το πρόστιμο αυτό όντως έχει επιβληθεί και το ΥΠΟΙΚ εξετάζει την υπόθεση της πώλησης των πλοίων υπό το πρίσμα αυτό.

Ακόμα όμως κι αν έχουν έτσι τα πράγματα, ο ισχυρισμός της Αρετής Σουβατζόγλου ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε πάμφτωχος και δεν άφησε τίποτα πίσω του παρά μόνο χρέη προφανώς είναι έωλος: η ίδια κληρονόμησε το 50% της ναυτιλιακής του εταιρείας, και πλέον φαίνεται πως από την πώληση των πλοίων της καρπώθηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE