Περιβαλλοντική Οργάνωση CABS: Σε περιοδεία διάρκειας 9 εβδομάδων βρέθηκαν συνολικά 200 ενεργά σημεία παγίδευσης «Ελλιπής εφαρμογή του νόμου για την λαθροθηρία»

Περιβαλλοντική Οργάνωση CABS: Σε περιοδεία διάρκειας 9 εβδομάδων βρέθηκαν συνολικά 200 ενεργά σημεία παγίδευσης  «Ελλιπής εφαρμογή του νόμου για την λαθροθηρία»

Για υψηλά επίπεδα λαθροθηρίας και ελλιπή εφαρμογή του νόμου κάνει λόγο η Επιτροπή Κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS) και το Ίδρυμα Pro Biodiversity (SPA), δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα της Φθινοπωρινής Περιοδείας Προστασίας των Πτηνών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περιοδεία, διάρκειας 9 εβδομάδων, συμμετείχαν 28 εθελοντές ενώ βρέθηκαν συνολικά 200 ενεργά σημεία παγίδευσης άγριων πτηνών και κατασχέθηκαν συνολικά 3.432 ξόβεργα, 145 δίχτυα και 157 ηχομιμητικές συσκευές. Επίσης, 594 προστατευόμενα πτηνά που ανήκουν σε 26 διαφορετικά είδη βρέθηκαν παγιδευμένα ή σκοτωμένα.

Σύμφωνα με την οργάνωση CABS, τα αποτελέσματα αυτά είναι παρόμοια με τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια και δείχνουν ότι η παγίδευση πτηνών κατά την φθινοπωρινή περίοδο εξακολουθεί να είναι ένα σοβαρό και διαδεδομένο πρόβλημα.

Προστίθεται ότι "παρά τις δεκάδες καταγγελίες στο Ταμείο Θήρας, η ανταπόκριση ήταν πενιχρή", ενώ αναφέρεται ότι η δύναμη του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας της Κυπριακής Αστυνομίας μειώθηκε κατά το ήμισυ. Κατά την οργάνωση, παρατηρήθηκε πολύ πιο αυστηρή επιβολή από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE