Αβέρωφ: Η Κυβέρνηση έχει πλάνο που αποδίδει στην οικονομία

Αβέρωφ: Η Κυβέρνηση έχει πλάνο που αποδίδει στην οικονομία

Η Κυβέρνηση έχει πλάνο για την κυπριακή οικονομία το οποίο αποδίδει, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

«Πέντε χρόνια πριν βιώναμε την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και την αγωνία. Με προϋπολογισμούς ελλειμματικούς με βαθιά οικονομική ύφεση. Σήμερα και ως αποτέλεσμα των θυσιών του λαού μας αλλά και της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης που είχε συγκεκριμένο πλάνο, εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό του 2018 τον τρίτο σε σειρά προϋπολογισμό με πλεονάσματα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου.

Όπως είπε, «η Κυβέρνηση έχει σχέδιο, έχει πλάνο, έχει σχέδιο που αποδίδει και με το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών έχουμε την οικονομική ανάπτυξη". Πρόσθεσε πως "τα ελλείμματα έχουν αντικατασταθεί με πλεονάσματα, τα πιο ψηλά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που δίνουν την ευχέρεια το κράτος να στηρίξει και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, να στηρίξει τα αναπτυξιακά έργα, αλλά και να δώσει μέρισμα από το αποτέλεσμα της οικονομίας στις ομάδες εκείνες που φορτώθηκαν την εξυγίανση στον χρηματοπιστωτικό τομέα».

Κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις «μακριά από τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις, όπως δείξαμε σύνεση, σωφροσύνη και συνεργασία τα τελευταία πέντε χρόνια, να συνεχίσουμε με μια υπεύθυνη στάση και πολιτική για να έχουμε ακόμα καλύτερες μέρες για τον τόπο μας».

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE