Έντονη αντίδραση ΑΚΕΛ μετά την πρωτοφανή δήλωση του Αρχιεπισκόπου για λύση δυο κρατών - «Ντροπή!»

Έντονη αντίδραση ΑΚΕΛ μετά την πρωτοφανή δήλωση του Αρχιεπισκόπου για λύση δυο κρατών - «Ντροπή!»

Άρχισαν τα όργανα μετά την πρωτοφανή δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για λύση δυο κρατών στο Κυπριακό.

Η εν λόγω δήλωση που αποδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πολίτης».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι «όσοι είναι κάτω των 50 ετών δεν πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη λύση ομοσπονδίας στο Κυπριακό και θα ήταν προτιμότερο να πάμε σε λύση δύο κρατών με το κράτος των κατεχομένων να λειτουργεί μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια».

Το ΑΚΕΛ μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Γιώργου Λουκαΐδη εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη μας λύπη για τις σημερινές (σ.σ χθεσινές 28/11) δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου υπέρ της λύσης δύο κρατών. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ προκρίνει την οριστική παράδοση των κατεχομένων εδαφών μας και τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής. Εισηγείται την υιοθέτηση του plan Β της Τουρκίας. Ντροπή! Σε αυτό το τραγικό σημείο είναι που οδηγεί η ηττοπαθής αντιομοσπονδιακή πολιτική. Ας προβληματιστούν για το που οδηγούν τον τόπο όλοι αυτοί που διαχρονικά στηρίζουν και στηρίζονται από τον Αρχιεπίσκοπο». 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους Fattah εναντίον του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

Live: Το Ιράν εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους Fattah εναντίον του Ισραήλ - Οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις μετά από αυτές που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά χιλιάδες άνθρωποι. Το Ιράν προειδοποίησε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE