ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυτοί έκλεψαν το μανδύα από το Χαλά Σουλτάν - Ήταν στα κατεχόμενα οι δράστες την προηγούμενη μέρα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αυτοί έκλεψαν το μανδύα από το Χαλά Σουλτάν - Ήταν στα κατεχόμενα οι δράστες την προηγούμενη μέρα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πακιστανοί υπήκοοι οι κλέφτες του μανδύα από τάφο στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα, οι οποίοι φαίνεται να πέρασαν στα κατεχόμενα μια μέρα πριν τη κλοπή.

Χρίστος Ζήνωνος

Ενώπιων ψευδοδηκαστηρίου προσάχθηκαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 38 και 52 ετών την Δευτέρα 27/1, οι οποίοι σύμφωνα με τουρκοκυπριακά είχαν μεταβεί – μέσω οδοφράγματος - στα κατεχόμενα μια μέρα πριν την κλοπή που διεπράχθη την Τετάρτη 22/11.

Στους δύο, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5 χιλιάδων τουρκικών λιρών και μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τα κατεχόμενα.

Μέχρι στιγμής, (28/11) δεν έχει γίνει γνωστό τι πρόκειται να γίνει με τον εν λόγο μανδύα, αν δηλαδή θα επιστραφεί πίσω στον τάφο ή όχι.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 22/11 οι δύο άνδρες εισήλθαν σε περιφραγμένο χώρο στο τέμενος Χαλά Σουλτάν στην Λάρνακα και έκλεψαν μανδύα χρηματικής αξίας 400ευρώ, αλλά με μεγάλη θρησκευτική αξία.

Ο τάφος από τον οποίο κλάπηκε ο μανδύας, είναι της θείας του Προφήτη Μωάμεθ, Οιυμ Χαράμ και ζούσε στη Κύπρο.

Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν στα κατεχόμενα μέσω οδοφράγματος Αγίου Δομετίου, όπου και συνελήφθησαν, ενώ στη κατοχή τους βρέθηκε ο μανδύας.

Με πληροφορίες από havadiskibris.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top