Τούρκος επιχειρηματίας που δικάζεται στις ΗΠΑ αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην Τουρκία

Τούρκος επιχειρηματίας που δικάζεται στις ΗΠΑ αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην Τουρκία

Κρίσιμη μέρα η Δευτέρα (27/11) για την δίκη του Τούρκου επιχειρηματία Ριζά Ζαράφ στις ΗΠΑ την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει ‘δίκη συνωμοσία’ εναντίον της. Σήμερα αναμένεται να γίνει η επιλογή των ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν για το αν ο Τούρκο επιχειρηματίας είναι ένοχος για παράνομο εμπόριο με το Ιράν ή όχι.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας ιρανικής καταγωγής είχε συλληφθεί στις 19 Μαρτίου του 2016 όταν πήγε στις ΗΠΑ και κατηγορείται για παραβίαση του εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο Ιράν καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι ο Σαράφ για να πετύχει μείωση της ποινής του ενδέχεται να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και να δώσει πληροφορίες σχετικά με την Τουρκία και σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα τα οποία θα φέρουν άνω κάτω την Άγκυρα στριμώχνοντας την τουρκική κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές λένε ότι μπορεί να υπάρξουν πολιτικές συνέπειες στον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα από τα ερωτήματα που θα υποβληθούν στους ενόρκους πριν την επιλογή τους θα είναι να εκφράσουν την άποψή τους για τον εξόριστο ιμάμη στην Πενσιλβανία Φετουλάχ Γκιουλέν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους στη Λεμεσό – «Μίλησε» αλλά δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή

Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους στη Λεμεσό – «Μίλησε» αλλά δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή

Στο «σκοτάδι» παραμένουν τα ακριβή αίτια της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλονίζει το παγκύπριο, με τον αδόκητο χαμό του 12μηνου βρέφους στη Λεμεσό, το οποίο «έσβησε» μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια.