Του Ιάκωβου Ιακώβου
Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν, με τους εκπαιδευτικούς τις επόμενες ημέρες να παίρνουν τον μισθό τους για τον Οκτώβριο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιλυθεί και το πρόβλημα που υπάρχει με τους εκπαιδευτικούς που έχουν να πληρωθούν από τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τα όσα μας κατάγγειλαν εκπαιδευτικοί, αναγνώστες του
ThemaOnline, έμειναν απλήρωτοι τον Οκτώβριο. Ο λόγος για την καθυστέρηση της πληρωμής, σύμφωνα με τα όσα τους αναφέρθηκαν, ήταν ότι ο υπεύθυνος που υπογράφει τις επιταγές βρισκόταν εκτός Κύπρου για περίοδο δύο εβδομάδων.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας αναφερόμενος στους λόγους της μη πληρωμής των εκπαιδευτικών, είπε μεταξύ άλλων και το ότι δεν συμπληρώθηκαν από κάποιους εξ αυτών τα κατάλληλα χαρτιά για να γίνουν οι πληρωμές.
Όταν θέσαμε ενώπιον του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης κ. Κυπριανού Λούη τις καταγγελίες που είχαμε ενώπιον μας, αφού πρώτα μας διαβεβαίωσε ότι οι πληρωμές θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, μας είπε ότι το γεγονός ότι έλειπε ο υπεύθυνος στο εξωτερικό, δεν ήταν ο βασικός λόγος,
αλλά ένας από τους λόγους.
*Φωτογραφία Αρχείου