Τουλάχιστον 24 νεκροί και 80 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο βόρειο Ιράκ

Τουλάχιστον 24 νεκροί και 80 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο βόρειο Ιράκ

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση ενός βομβιστή καμικάζι, που οδήγησε ένα φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά σε μια γεμάτη με κόσμο αγορά στην πόλη του βόρειου Ιράκ Τουζ Χουρματού, μια πόλη 150.000 κατοίκων, όπου διαμένουν Τουρκμένοι, Κούρδοι και Άραβες, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως μια "σφοδρή έκρηξη" συνέβη κοντά σε μια αγορά οπωροκηπευτικών στην πόλη, νότια του Κιρκούκ, χωρίς να αναφέρει άμεσα αριθμό θυμάτων της επίθεσης. Σύμφωνα με το δήμαρχο Αντελ Χακούρ αλ Μπαγιάτι τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν σύμφωνα με το γιατρό Μοχάμεντ Καμάλ από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Οι στρατιωτικές αρχές έκαναν λόγο για 17 νεκρούς και 36 τραυματίες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι άμαχοι, τόνισαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE