ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη - Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ έδωσε μόνο τα φωτοσήματα

Νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη - Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ έδωσε μόνο τα φωτοσήματα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του MEGA, Δημήτρη Λάππα, ο Παναγιώτης Τερεζάκης, ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, έδωσε μόνο τα φωτοσήματα στην Τροχαία.

Σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε ο δημοσιογράφος, ο Παναγιώτης Τερεζάκης δεν έδωσε τις καταγραφές των συνομιλιών μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγών. Όσον αφορά τα ηχητικά ντοκουμέντα ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι τα πήραν από την Καρόλου μέσω της Λάρισας, επειδή στη Λάρισα δεν υπήρχε διαπιστευμένος υπάλληλος εκείνη τη στιγμή.

Πότε παραδόθηκαν τα ηχητικά αποσπάσματα στην αστυνομία

Στην συνέχεια, ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι «Μετά την δημοσίευση των ηχητικών ντοκουμέντων της μοιραίας νύχτας την πρώτη Μαρτίου, εξουσιοδοτημένος υπάλληλος τα παρέδωσε στις αρχές, δύο μέρες αργότερα, στις 3 Μαρτίου.»

Ακόμη, ο δημοσιογράφος έθεσε το εξής ερώτημα: «Εκτός από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο, ο οποίος μπήκε με κάποιον κωδικό μέσα στις εγκαταστάσεις υπάρχουν και άλλοι πέντε – έξι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν κωδικό και μπορούν να πάρουν ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε στοιχείο θέλουν. Έχουν ελέγξει οι εισαγγελικές αρχές τα τηλεφωνικά τους αρχεία;»

Ο δημοσιογράφος έθεσε ακόμα ένα ερώτημα, αν ο ΟΣΕ διερεύνησε το θέμα εκείνη την εποχή μέχρι τις 4 – 5 Μαρτίου. Σχετικά με το ζήτημα αυτό, οι υπάλληλοι απάντησαν στον δημοσιογράφο του καναλιού ότι δεν έκαναν τίποτα και ότι δεν θα ρίσκαραν σε καμία περίπτωση την θέση τους.

Σημειώνεται δε ότι από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ο ΟΣΕ από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 17 του μηνός που ορίστηκε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, ήταν ακέφαλος, δεδομένης και της παραίτησης του διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου κ. Πατέρα.

Τι αναφέρει το εξώδικο των μηχανοδηγών

Ακόμη, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς απέστειλε εξώδικο προς τη διοίκηση του ΟΣΕ, για την υπόθεση των ηχητικών με τις συνομιλίες του σταθμάρχη και των μηχανοδηγών λίγο πριν συμβεί η εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι μηχανοδηγοί, απευθυνόμενοι στον πρόεδρο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «ανακύπτουν εύλογα και σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την ανάληψη από εσάς (δια του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας σας, κ. Τερεζάκη) του επίμαχου ηχητικού υλικού, τη στιγμή που τελούσατε υπό τον έλεγχο των αρμόδιων Αρχών, την διατήρησή του στην κατοχή σας επί δύο (2) ολόκληρες ημέρες μέχρι την παράδοσή του στις Αρχές, τη διαρροή του στον Τύπο, καθώς και την ακρίβεια του περιεχομένου των συνομιλιών που διέρρευσαν ήδη από το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά το τραγικό δυστύχημα στη δημοσιότητα και στο οποίο επιστηρίχθηκε η θεωρία του «ανθρώπινου λάθους».

Ζητούν, επίσης, ν’ απαντηθούν τα κάτωθι ερωτήματα:

-Με ποιους μετέβηκε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στο ελεγχόμενο σύστημα καταγραφής και αν η είσοδός σας έγινε παρουσία αστυνομικού υπαλλήλου.
-Γιατί διατηρήσατε στην κατοχή σας το επίμαχο υλικό επί δύο ολόκληρες ημέρες αντί να μεριμνήσετε για την άμεση παράδοσή του, ως οφείλατε, στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.
-Σε ποιους αποδέκτες κοινοποιήθηκαν τα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών αφότου ανελήφθησαν από εσάς λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και μέχρι την παράδοσή τους στις αρμόδιες αρχές δύο (2) ημέρες αργότερα.
-Πώς διέρρευσε το σχετικό υλικό στα ΜΜΕ και δη με αλλοιωμένο το περιεχόμενο των συνομιλιών, εάν κατά το ως άνω χρονικό διάστημα των δύο ημερών βρισκόταν στην αποκλειστική κατοχή σας. Παραδόθηκε το υλικό στο σύνολό του, ακέραιο και ανεπεξέργαστο ή μήπως αφαιρέθηκαν επίμαχες συνομιλίες που θα καταδείκνυαν ότι τελικά ο συνάδελφός μας μηχανοδηγός έκανε σωστή εκφώνηση μετά την αναχώρηση του από την Λάρισα;
-Αν διενεργήσατε έρευνα για τη διαρροή του υλικού στα ΜΜΕ, ποια αποτελέσματα αυτή απέδωσε και αν αυτά κοινοποιήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές, ως είχατε δεσμευτεί σε συνάντησή σας μαζί μας λίγες μέρες μετά το δυστύχημα.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top